Lokale producten van de boer in Noord-Holland

Zowel ons fysieke als ons online aanbod bestaat uit hoogwaardige producten van de lokale boer in Noord-Holland. HeerlijkvandeBoer.nl in Schellinkhout werkt samen met andere lokaal gevestigde ondernemers en boeren. Dit doen we zodat onze verse producten niet onnodige kilometers hoeven af te leggen en de versheid en daarmee de voedingswaarde dus optimaal blijft. Zo zijn het slachthuis en de slager in de buurt gevestigd en werken wij samen met chef-kok Frans ten Oever van Tocat Culinair. Hij bereidt onze kant-en-klare producten met zo min mogelijk toevoegingen, maar vol passie en liefde en doet alles voor een (h)eerlijk product!

 

Verantwoorde lokale producten van de boer in Noord-Holland bestellen

Wij werken samen met collega-boeren bij ons uit de buurt. Onze dames mogen namelijk pas worden geslacht nadat zij om wat voor reden dan ook geen melk meer kunnen produceren. Daarvoor genieten ze eerst van hun welverdiende pensioen. Tijdens deze rustperiode groeien zij verder aan. Het komt daardoor wel eens voor dat wij geen koe in onze eigen stal beschikbaar hebben. Gelukkig kunnen wij dan rekenen op onze collega-boeren die op dezelfde manier werken als wij. Daarbij voldoen ook hun koeien aan drie randvoorwaarden: het zijn koeien van het dubbeldoelras, zij hebben in hun leven melk geproduceerd en ze staan minimaal 120 dagen per jaar in de weide. Kom daarom met een gerust hart heerlijk dubbeldoelkoevlees kopen!

 

Wij stellen onze partners graag aan je voor:

De grote motor achter Tocat Culinair is chef-kok en eigenaar Frans ten Oever. Hij heeft zijn sporen in het vak verdiend en heeft meegestreden en prijzen gewonnen in diverse culinaire wedstrijden. Hij heeft bijvoorbeeld in 2014 in de finale gestaan van het culinair wereldkampioenschap de "Internationale Catering Cup" in het Franse Lyon. Daarnaast is hij ambulant kok van het keukenteam van het Koningshuis. Tocat Culinair bereidt onze lokale, kant-en-klare producten in Noord-Holland. Uiteraard doet het bedrijf dit met zo min mogelijk toevoegingen en vol passie en liefde. Van onze producten kun je heerlijke, biologische gerechten maken. Om je daar een handje bij te helpen, hebben we verschillende recepten van gerechten met lokale producten uit Noord-Holland gepubliceerd.
Maison Box Traiteur
Klaas Box van Maison Box Traiteur is een echte professional in het portioneren en presenteren van diverse soorten vlees. Al jaren verwerkt hij onze runderen in vleesproducten met een superieure kwaliteit: van prachtig op de draad gesneden stukken tot hamburgers en worsten met een heerlijk gekruide smaak! Met zijn kennis en inzicht weet hij ons vlees bovendien zo te verdelen dat er niets verloren gaat. Dat is een vak op zich! Bestel je favoriete lokale producten en kwalitatief hoogwaardig rundvlees van de boer bij ons in Schellinkhout, Noord-Holland.
Slachthuis met oog voor dierenwelzijn tot de laatste minuut
Ons slachthuis is gevestigd in Oost-Grafdijk. Bij Abattoir Noord-Holland B.V. staat het dierenwelzijn tot het laatste moment voorop. Te veel stress resulteert namelijk in een vleeskwaliteit met een te hoge zuurgraad, waardoor het vlees minder geschikt is voor consumptie. Wij kiezen daarmee ook bewust voor een slachthuis bij ons in de buurt. Dit zorgt ervoor dat onze runderen tijdens hun transport zo min mogelijk stress ervaren. Abattoir Noord-Holland B.V. zorgt verder voor het verwerken van het karkas, waarbij kwaliteit en hygiëne volgens de hoogste normen worden gewaarborgd.
Innovatieve en duurzame collega's André, Jolanda en Stan
Collega-veehouders die ook lokale producten van de boer leveren, zijn André, Jolanda en bedrijfsopvolger Stan Schilder uit Spierdijk, Noord-Holland. In hun nieuwe duurzame CONO-stal melken zij zo'n 200 koeien. De koeien worden extra goed verzorgd met ruime ligboxen en looppaden, koeborstels en een koe-volgsysteem voor 24/7-monitoring van het dierenwelzijn. De dieren zijn zo veel mogelijk buiten als het weer het toelaat en eten het gras van eigen land. Ook de familie Schilder is lekker duurzaam bezig. De mest wordt via een verzamelkelder naar een verwarmde silo geleid. Het methaan dat daar ontstaat, voedt twee gasmotoren. Die genereren stroom én warmte tot ruim tachtig graden. Deze energie wordt gebruikt op de boerderij én in de naastgelegen woonwijk. Een win-winsituatie dus. Ook beschikt hun boerderij over een heuse skybox met uitzicht over de koeien. Hier ontvangen zij onder andere diverse groepen voor boerderij-educatie of vergaderingen. Daarnaast is hun boerderij zes dagen per week geopend voor ongeveer vijftien zorgcliënten. Wist je dat de zorgcliënten zelfs een Instagramaccount voor de koeien zijn gestart? Geen verjaardag van de dames gaat meer ongemerkt voorbij!
De gepassioneerde collega's familie Staal
De veehouderij van familie Staal is te vinden in Berkhout, in de weilanden tussen Bobeldijk en Zuidermeer. Hun 150 koeien zorgen jaarlijks voor zo'n 1,2 miljoen liter melk. Zij houden daarbij grotendeels het Fleckvieh-ras: een sterke, gespierde dubbeldoelkoe die een goede vlees- en melkproductieaanleg heeft. Het lokaal geproduceerde vlees heeft daarbij een 'gemarmerde' structuur. Dit betekent dat het vet verdeeld is in kleine streepjes door het spiervlees. Hierdoor heeft het vlees een rijke smaak en een fijne structuur. Verder laat de familie Staal de dieren zoveel mogelijk in de wei grazen, omdat dit minder belastend is voor het land dan maaien. Wanneer de draagkracht en de grasgroei het toelaten, zijn de koeien zo veel mogelijk buiten. Wist je overigens dat boer René een heuse vlogger is? Via zijn filmpjes neemt hij de kijkers mee in het positieve verhaal van onze veehouderijsector en laat hij zien dat het welzijn van zijn koeien hem aan het hart gaat.


Bestel jouw lokale producten in Noord-Holland vandaag nog
Bestel je lokale producten van de boer bij ons in Schellinkhout nabij Hoorn in Noord-Holland. Laat het bezorgen of kom je online bestelling afhalen en neem gelijk een kijkje in onze stallen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@heerlijkvandeboer.nl of te bellen naar 06 14 47 08 99. Ook kan je gebruikmaken van het contactformulier.HeerlijkvandeBoer.nl
Dorpsweg 52
1697 KC Schellinkhout

Tel: 06 14 47 08 99
Mail: info@heerlijkvandeboer.nl

Kvk: 63670143
BTW: NL002093917B77

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Openingstijden

10:00 - 17:00 uur

10:00 - 17:00 uur

Social media

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

HEERLIJKVANDEBOER.NL - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - WEBSITE DOOR MEDIALEX ISM AMNIUS