LOKAAL

Bij HeerlijkvandeBoer.nl werken wij samen met andere lokaal gevestigde ondernemers en boeren. Zodat ons eten niet onnodige kilometers hoeft af te leggen. En zodat de versheid en daarmee voedingswaarde optimaal blijft. Zo is het slachthuis en de slager in de buurt gevestigd. En werken wij samen met chef-kok Frans ten Oever van Tocat Culinair. Hij bereid onze kant en klare producten met zo min mogelijk toevoegingen, maar vol passie en liefde! Alles voor het (h)eerlijke product!

Verder werken wij samen met collega boeren bij ons in de buurt. Onze dames mogen namelijk pas worden geslacht nadat zij om wat voor reden dan ook geen melk meer kan produceren. Daarvoor geniet ze eerst van haar welverdiende pensioen. Zij verdiend dan rust en groeit verder aan. Het komt daarmee voor dat wij geen koe in onze eigen stal beschikbaar hebben. Gelukkig kunnen wij dan rekenen op onze collega boeren die op dezelfde manier werken zoals wij. Daarbij voldoen ook hun koeien aan drie randvoorwaarden: het zijn koeien van het dubbeldoelras, zij hebben in hun leven melk geproduceerd en ze staan minimaal 120 dagen per jaar in de weide.

Wij stellen onze partners graag aan je voor:

De grote motor achter Tocat Culinair is chef-kok en eigenaar Frans ten Oever. Hij heeft zijn sporen in het vak verdiend en heeft meegestreden en prijzen gewonnen in diverse culinaire wedstrijden. Hij heeft bijvoorbeeld in 2014 in de finale gestaan van het culinair wereldkampioenschap de “Internationale Catering Cup” in Lyon. Daarnaast is hij ambulant kok van het keukenteam van het Koningshuis. Tocat Culinair bereid onze kant en klare producten. Uiteraard met zo min mogelijk toevoegingen. En vol passie en liefde! Tocat Culinair
Klaas Box van Maison Box Traiteur is een echte professional in het portioneren en presenteren van diverse soorten vlees. Al jaren verwerkt hij onze runderen met een superieure kwaliteit. Van prachtig op de draad gesneden stukken tot hamburgers en worsten met een heerlijk gekruide smaak! En met zijn kennis en inzicht weet hij ons vlees zo te verdelen dat er niets verloren hoeft te gaan. Een vak op zich!
Ons slachthuis is gevestigd in Oost-Grafdijk. Bij Abattoir Noord-Holland B.V. staat het dierenwelzijn tot het laatste moment voorop. Teveel stress levert namelijk een vleeskwaliteit met een te hoge zuurgraad waardoor het vlees minder geschikt is voor consumptie. Wij kiezen daarmee ook bewust voor een slachthuis bij ons in de buurt. Zodat onze runderen tijdens hun transport zo min mogelijk stress hoeven te ervaren. Abattoir Noord-Holland B.V. zorgt verder voor het verwerken van het karkas, waarbij kwaliteit en hygiëne volgens de hoogste normen worden gewaarborgd.
Een van onze collega veehouders zijn André, Jolanda en bedrijfsopvolger Stan Schilder in Spierdijk. In hun nieuwe duurzame Cono stal melken zij zo’n 200 koeien. De koeien worden extra goed verzorgd met ruime ligboxen en looppaden, koeborstels en een koe-volgsysteem voor 24/7-monitoring van het dierenwelzijn. De dieren zijn zoveel mogelijk buiten als het weer het toelaat en eten het gras van eigen land. Ook is de familie Schilder lekker duurzaam bezig. De mest wordt via een verzamelkelder naar een verwarmde silo geleid. Het methaan dat daar ontstaat voedt twee gasmotoren. Die genereren én stroom én warmte tot ruim tachtig graden. Deze energie wordt gebruikt op de boerderij én in de naastgelegen woonwijk. Win-win dus. Ook beschikt hun boerderij over een heuse skybox met uitzicht over de koeien. Hier ontvangen zij o.a. diverse groepen voor boerderijeducatie of vergaderingen. Daarnaast is hun boerderij 6 dagen per week geopend voor ongeveer 15 zorgcliënten. Wist je dat de zorgcliënten zelfs een Instagramaccount voor de koeien zijn gestart? Geen verjaardag van de dames gaat meer ongemerkt voorbij!
De veehouderij van familie Staal is te vinden in Berkhout, in de weilanden tussen Bobeldijk en Zuidermeer. Hun totaal honderdvijftig koeien zorgen jaarlijks voor zo’n 1,2 miljoen liter melk. Zij houden daarbij grotendeels het Fleckvieh ras; een sterke, gespierde dubbeldoel koe, die een goede vlees- en melkproductieaanleg heeft. Het vlees heeft daarbij een ‘gemarmerde’ structuur. Dit betekent dat het vet verdeeld is in kleine streepjes door het spiervlees. Hierdoor heeft het vlees een rijke smaak en een fijne structuur. Verder laat de familie Staal de dieren zoveel mogelijk in de wei grazen, omdat dit minder belastend is voor het land dan maaien. Wanneer de draagkracht en de grasgroei het toelaten zijn de koeien zoveel als mogelijk buiten. En wist je dat boer René een heuse vlogger is? Via zijn filmpjes neemt hij de kijkers mee in het positieve verhaal van onze veehouderijsector. En laat hij zien dat het welzijn van zijn koeien hem aan het hart gaat!HeerlijkvandeBoer.nl
Dorpsweg 52
1697 KC Schellinkhout

Tel: 06 14 47 08 99
Mail: info@heerlijkvandeboer.nl

Kvk: 63670143
BTW: NL002093917B77

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Openingstijden

10:00 - 17:00 uur

10:00 - 17:00 uur

Social media

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

HEERLIJKVANDEBOER.NL - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - WEBSITE DOOR MEDIALEX ISM AMNIUS