BOERDERIJ

Als een echt familiebedrijf werken wij dagelijks in onze eigen melkveehouderij aan het blije, vrije en gelukkige leven van de koe. In de achtertuin van Hoorn, het pittoreske Schellinkhout, worden onze dames geboren en groot gebracht. Onze koeien grazen zolang het weer het toelaat zo lang mogelijk in de weide.

Boerenzoon Rens is daarbij de 5e generatie melkveehouder. Waar onze voorvaderen zijn gestart met het houden van een dubbeldoel koeienras, heeft Rens deze lijn verder doorgezet. Onze dames op stal kennen een carrière als melkkoe. Maar als de koe om wat voor reden dan ook geen melk meer kan produceren, dan heeft ze tijdens haar pensioen ook goede aanleg voor vleesproductie. Een prachtig stukje kwaliteitsrundvlees wat sinds 2015 via HeerlijkKoe.nl wordt aangeboden. Inmiddels voert Rens dit bedrijf samen met zijn vrouw Kitty, die zich na haar spoedcursus boerin mag noemen. En ook het aanbod van producten is nadien verder uitgebreid, met naast het vlees ook zuivel- en lederproducten. Alles uit liefde voor de koe. En uit passie voor het boerenleven.

Door het grote succes werd de afhaallocatie in de stolp echter te klein. We hebben daarom besloten een boerderijwinkel in onze hooiberg te realiseren. HeerlijkvandeBoer.nl werd geboren, waarbij we naast de producten van HeerlijkeKoe.nl, ook Beemsterkaas vers van het mes aanbieden. Nadien is het assortiment verder uitgebreid met producten van HeerlijkeKip.nl en HeerlijkVarken.nl.

Maar Rens en Kitty voeren deze ondernemingsactiviteiten niet alleen. Vader Klaas is de oudste van het erf. Een boer met enorm veel kennis en kunde, die alle dames op stal bij nummer en karakter kent. Hij bezorgt ook vaak op zaterdag de bestellingen. En moeder Vera is boerin. Dagelijks ontfermt zij zich over de koeien en zij mag zich de oppermoeder van de kalfjes noemen. Met vele extra knuffels tot gevolg. Vera geeft je ook een warm ontvangst als je onze boerderijwinkel komt bezoeken.

Wat betreft de productie kennen wij onze keten van A tot Z. We weten dat onze dieren een liefdevol leven hebben gehad. We werken samen met een lokale slager en een chef-kok, ieder vanuit zijn eigen vakgebied. De slager zorgt ervoor dat het vlees goed rijpt, voor een optimale smaak. En de chef-kok bereid onze kant en klare producten. Uiteraard met zo min mogelijk toevoegingen, zodat het een (h)eerlijk product blijft!

 

OPEN DAG

We heten jullie ook dit jaar weer van harte welkom voor een kijkje achter de schermen tijdens Dagje bij de Boer Dag!
Op zondag 16 april openen wij van 10:00 - 16:00 uur onze staldeuren. 

Op ons erf is deze dag weer van alles te doen en te beleven! Leer via diverse wist je datjes alles over de boerderij en de dieren. Of wat dacht je van een rondje rijden op een heuse quad? Deze dag speciaal omgedoopt tot Koe-ad! Voor de allerkleinsten is er een traptrekkerparcours uitgezet. Maar ook een stormbaan, kleurwedstrijd, schminken, graspoppetjes knutselen, boerenmarkt en quiz behoren tot de activiteiten! En ben je uitgespeeld en gekeken? Trakteer jezelf op een eigen gemaakt boerroomijsje of Beemster cheesburger die vers voor je wordt bereid op een echte Smoker Grill BBQ. Dit allse onder begeleiding van heerlijke muziek! Entree is gratis. Wees welkom!HeerlijkvandeBoer.nl
Dorpsweg 52
1697 KC Schellinkhout

Tel: 06 14 47 08 99
Mail: info@heerlijkvandeboer.nl

Kvk: 63670143
BTW: NL002093917B77

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Openingstijden

10:00 - 17:00 uur

10:00 - 17:00 uur

Social media

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

HEERLIJKVANDEBOER.NL - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - WEBSITE DOOR MEDIALEX ISM AMNIUS