RECEPTEN

Van onze producten zijn tal van culinaire hoogstandjes te maken! Onze chef-kok deelt enkele van deze recepten hieronder. Maar heb je zelf ook een recept die je graag met ons en anderen wilt delen? Stuur ons een mail met het recept en een foto van je gerecht. Wie weet staat ook jouw idee hier straks op deze pagina.

 

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Gemakkelijk te bereiden en oh zo lekker! De sukadelap (draadjesvlees) is afkomstig van de schouder van het rund. Omdat deze veel bewogen heeft, bevat het vlees veel spierweefsel. Door het vlees lang te laten sudderen, worden de stoffen die het vlees stug houden (collageen en elastine) afgebroken zodat het vlees uiteindelijk in draden uit elkaar valt. Door de sukadelap loopt ook een dun peesje. Dit geeft het vlees zijn typische pure smaak en vleesstructuur. Het peesje is na bereiding ook gewoon eetbaar of kan desgewenst worden verwijderd. De gestoofde sukadelappen zijn heerlijk bij bijvoorbeeld aardappelen met rode kool!
 

Bereidingstijd: 3 uur
Aantal personen: 4-6

Ingrediënten

6 dl runderbouillon
1 el mosterd
2 el tomatenpuree
2-3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
800 gr sukadelappen
peper en zout
2 el bloem
4 el rode wijnazijn
40 gr roomboter
2 uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehakt

- Verwarm in een grote stoofpan de bouillon met de mosterd, tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen.
- Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sukadelappen kort aan beiden kanten. Doe dit eventueel in verschillende porties als al het vlees niet in de pan past.
- Blus het vlees dan af met de wijnazijn en leg ze in de warme bouillon.
- Bak in dezelfde bakpan de uien en knoflook glazig. Lepel ze dan bij het vlees in de bouillon.
- Leg de deksel op de stoofpan en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur heel zachtjes stoven tot de sukadelappen gaar zijn.

 

Rosbief uit de oven

Zin in een groot stuk vlees? Ga eens voor rosbief. Gemakkelijk te bereiden, staat gezellig op tafel en er is genoeg voor iedereen. En zelfs koud is het nog lekker!

Bereidingstijd: 90 min
Aantal personen: 4-6

Ingrediënten

750 gram rosbief (ongeveer 150 gram per persoon)
1 tak verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
1 teen knoflook
olijfolie
1 theelepel zout
zwarte peper

- Haal het vlees ongeveer een half uur van te voren uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 graden
- Vijzel of hak de rozemarijn, tijm, knoflook zout en peper en voeg er 3 eetlepels olijfolie aan toe
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de rosbief kort aan. Enkel kleur is voldoende. Gebruik een klem of een spaan om het vlees te draaien. Daarmee voorkom je dat je in het vlees prikt en dat het onnodig zijn sappen verliest.
- Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal. Bestrijk het vlees met de kruidenolie en zet het met een vleesthermometer erin in de oven.
- Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 52 graden. Dit zal afhankelijk van de grootte en de start temperatuur verschillen.
- Haal het uit de oven en dek het af met aluminiumfolie.
- Laat de rosbief ongeveer 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Snijd je het direct aan dan verliest de rosbief te veel van zijn sappen.


Ouderwetse groentesoep

Groentesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Het vergt wat tijd, maar veel werk heb je er niet van. En het is erg lekker met runderpoulet! Smakelijk vlees wat uitermate geschikt is om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan de soep.


Bereidingstijd: 3 uur 20 min
Aantal personen: 4-6


Ingrediënten

600 gram soepvlees
800 gram soepgroenten
1 blokje groentebouilloen
1 blokje tuinkruidenbouillon
1 blokje bospaddenstoelenbouillon
2 handjes vermicelli


-  Vul een grote soeppan met zo'n 5 liter water. Doe het soepvlees erin, samen met de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat op zacht vuur minimaal een uur, maar liever 2 of 3 uur rustig trekken. Soms drijft er soms wat vet op de soep. Dit kun je er degewenst afscheppen met een schuimspaan of lepel.

- Snijd intussen alle groentes die je aan de soep wilt toevoegen. Of kies voor voorgesneden groentes.

- Voeg een minuut of 10 voordat je gaat eten de groentes en twee handjes vermicelli toe aan de bouillon. Roer even goed door en breng aan de kook. Laat dit nog zo'n 10 minuutjes rustig pruttelen en klaar is je ouderwetse groentesoep! 

 



Heerlijkvandeboer.nl
Dorpsweg 52
1697 KC Schellinkhout

Tel: 06 14 47 08 99
Mail: info@heerlijkvandeboer.nl

Kvk: 63670143
BTW: NL002093917B77

Algemene voorwaarden
Disclaimer

Openingstijden

10:00 - 17:00 uur

10:00 - 17:00 uur

Social media

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

HEERLIJKVANDEBOER.NL - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - WEBSITE DOOR MEDIALEX ISM AMNIUS